Kysely huolestuttaa: Alle 30-vuotiaat naiset eivät liiku tarpeeksi

Fitness Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Fitness-trendi on nostanut terveelliset elämäntavat ja sporttisen pukeutumisen viime vuosien aikana suositummaksi kuin koskaan. Urheiluvaatteita näkeekin yhä enemmän katukuvassa, ja moni nainen suosiikin sporttista vaatetusta vaikka ei edes treenaisi.

Daily Mail -sivusto kertoo uudesta Duke-yliopiston tekemästä kyselystä, jonka perusteella huomattiin, että etenkin naiset liikkuvat liian vähän. Amerikkalaisilla suoritetun tutkimuksen mukaan suurin osa alle 30-vuotiaista naisista ei ylitä minimiaikaa, joka jokaisen tulisi liikkua viikossa.

Yhdysvalloissa aikuisille tehdyn suosituksen mukaan heidän tulisi kuntoilla 150 minuuttia viikossa. Nuoret miehet ylittivät suosituksen helposti, mutta nuoret 12-29 -vuotiaat naiset istuivat suurimman osan päivästään, mikä on saanut lääkärit huolestumaan. Moni seuraa kauniita fitness-guruja sosiaalisessa mediassa, mutta ne eivät motivoi heitä kuitenkaan niin paljon, että nuoret liikkuisivat itse.