Star Wars -elokuvien jatko vaakalaudalla – jättifloppi syynä

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lukuisten Star Wars -hahmojen oli tarkoitus saada omat spinoff-elokuvansa lähivuosien aikana. Nyt suunnitelmien huhutaan kuitenkin toistaiseksi joutuneen telakalle.

Collider-sivuston mukaan Lucasfilm on toistaiseksi keskeyttänyt Obi-Wan Kenobi ja Boba Fett -elokuvien tuotannon. Yhtiön suunnitelmissa on keskittyä varsinaisen elokuvasarjan tulevaan, J.J. Abramsin ohjaamaan yhdeksänteen episodiin.

Obi-Wan -elokuvan kerrotaan olleen jo työn alla jo jonkin aikaa, ja Boba Fett -elokuvan ohjaajaksi kaavailtiin Logan-ohjaaja James Mangoldia. Disneyn päätöksen taustalla uskotaan olevan Solo: A Star Wars Story -elokuvan heikko menestys lippuluukulla.

Päätös ei kuitenkaan vaikuta tulevaan uuteen elokuvatrilogiaan, jota The Last Jedi -ohjaaja Rian Johnson kehittelee parhaillaan. Myös Game of Thrones -tuottajien, David Benioffin ja D.B. Weissin suunnittelemien elokuvien kerrotaan olevan edelleen työn alla.