Näin seksi vaikuttaa urheilusuorituksiin – tutkimus paljasti seuraukset

Lifestyle Terveys Urheilu · Terhi Piiroinen

Kautta aikojen seksistä pidättäytymisen on otaksuttu parantavan urheilusuorituksia. Seksin on pelätty rasittavan elimistöä liikaa ja vähentävän siten suorituskykyä. Tämä ei pidä paikkaansa.

Kalifornian yliopistossa on toteutettu kyselytutkimus, jonka mukaan seksillä ei ole merkittävää vaikutusta urheilusuorituksiin. Otannassa testattiin miesten alavartalon kuntosalitreenien volyymia seksin harrastamisen jälkeen. Suorituksissa ei ollut eroa seksittömiin treeneihin verrattuna.

Kerroimme taannoin, että urheilijoiden terveyteen erikoistunut McGillin yliopiston asiantuntija Ian Shrier arvioi, että seksi saattaa vaikuttaa kehoon rentouttavasti. Lisäksi puutteeseen liittyvä turhautuneisuus saattaa lisätä urheilijan aggressiivisuutta suorituksessa. Toisaalta seksi vaikuttaa mielihyvähormoneihin ja siten positiivisempaan mielialaan.