Tuntematon peto ammuttiin – asiantuntijat ihmeissään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Montanassa on ihmetelty sutta muistuttavaa tunnistamatonta petoeläintä. Edes paikalliset villieläinasiantuntijat eivät ole varmoja, minkä lajin edustaja kyseessä on.

Pedon ampui Dentonin kylän lähellä asuva maanviljelijä eläimen ilmestyttyä hänen tilalleen. Eläin muistuttaa päällisin puoli sutta, mutta sen hampaat ovat tavanomaista pienemmät ja kynnet tavanomaista suuremmat.

Eläimen on epäilty olevan esimerkiksi vankeudessa varttunut koirasusi tai kojootin ja suden risteytys. Villimpien teorioiden mukaan kyseessä on sukupuuttoon kuoleeksi uskottu esihistoriallinen hirviösusi, ihmissusi tai intiaanien mytologian nahanvaihtaja.

Montanan viranomaisten mukaan varmaa on, että kyseessä on naaraspuolinen koiraeläin. Eläimestä otettua DNA-näytettä analysoidaan parhaillaan. Tulosten selviämisessä saattaa kuitenkin kestää jopa kuukausia.