Shakiran kiertuekorusta skandaali – sisältää natsisymbolin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kolumbialainen poptähti Shakira on joutunut yllättävän kohun keskiöön. Tähden verkkosivuilla kaupattuun oheistuotteeseen on päätynyt natsisymboli. Shakiran El Dorado -maailmankiertueella kaupatun korun kuvio muistuttaa Musta aurinko -symbolia.

Se on yhdistetty perinteisesti natsiokkultismiin, ja symbolia käyttävät nykyäänkin monet äärioikeistolaiset järjestöt. Koru vedettiin pois pian sen jälkeen, kun saksalaislehti Bento uutisoi asiasta. Shakiran kiertuetta järjestävä Live Nation on sittemmin ilmoittanut korun perustuneen esikolumbiaanisen intiaanikulttuurin kuvastoon.

Shakiran El Dorado -maailmakiertue sai alkunsa 3. Kesäkuuta Saksan Hampurissa. Se tulee kattamaan lukuisten Euroopan maiden ohella lukuisia Pohjois- ja Etelä-Amerikan kaupunkeja.