Kissoilla on merkittäviä terveysvaikutuksia: Vähentävät stressiä ja sydänkohtauksen riskiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sylissä kehräävä kissa on rauhoittava ja rentouttava. Tutkimusten mukaan kissojen omistajilla on peräti 30 prosenttia pienempi riski sairastua sydänkohtaukseen kuin ilman kissaa elävillä ihmisillä. Kissojen on myös todistettu poistavan stressiä ja ahdistusta.

Minnesotan yliopiston professori Adnan Qureshi on toteuttanut tutkimusryhmänsä kanssa analyysin, jonka mukaan kissojen omistajat hyötyvät lemmikkieläimistään suuresti. Kissojen omistajien stressitaso on muita pienempi, koska kissojen silittäminen vähentää kortisolin, eli stressihormonin tuotantoa.

Pidemmällä aikavälillä tämä vaikuttaa myös sydämen hyvinvointiin, Medical News Today uutisoi taannoin. Tutkimuksessa analysoitiin 30–75-vuotiaiden kissojen omistajien terveystietoja 10 vuoden ajalta.

Otanta käsitti yhteensä 4.000 ihmistä. Kissat poistavat myös omistajiensa yksinäisyyden tunnetta, mikä puolestaan vaikuttaa myönteisesti kehon ja mielen terveyteen. Kissoista huolehtiminen tekee ihmisestä tärkeän ja samalla eläimen kanssa luotu yhteys parantaa mielialaa.