Polta tehokkaammin kehon rasvaa – syö näitä ruokia!

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ihmisten tulisi tuijottaa vaa’an lukujen sijaan terveyteen ja kehon hyvinvointiin. Mikäli kehon rasvaprosentti on vaarallisen korkea etenkin vyötärön alueella, on laihduttaminen järkevä tapa saavuttaa lisää terveyttä elimistöön. Ylimääräistä rasvaa voi polttaa liikunnan ja ruokavalion avulla.

Terveellisen ruokavalion suosiminen auttaa kokonaisvaltaisessa elämänmuutoksessa, mikäli haluaa pysyviä tuloksia pikadieettien sijaan. Ravintoasiantuntija Kristin Kirkpatrick kertoo Popsugar-julkaisulle, että osa ruoista polttaa kehon haitallisia rasvakerroksia muita ruokia paremmin. Hän nostaa listalle lohen, kahvin, vihreän teen, kananmunat, vihreät lehtivihannekset ja marjat.

Listalle nousevat myös maustamaton kreikkalainen jugurtti, täysjyvätuotteet, pavut ja linssit, kurkku, selleri, kaurapuuro ja sitrushedelmät. Kannattaa myös juoda runsaasti vettä. Terveellisiä rasvoja, vitamiineja ja hivenaineita sisältävät ruoat ovat puhtaita ravinnonlähteitä, jotka muuttavat hyvinvointia virkeämmäksi ja energisemmäksi samalla, kun rasvaprosentti pienenee. Kehon koostumuksen muutosta voi tehostaa liikunnan avulla.