Ed Sheeran oikeuteen biisivarkaudesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen poptähti Ed Sheeran on vaikeuksissa kopiointisyytteiden ansiosta. Tuoreessa oikeusjutussa Sheeranin Thinking Out Loud -hittiä kuvaillaan kopioksi soul-muusikko Marvin Gayen kappaleesta.

Soultähden kappaleiden oikeuksista osan omistavan Structured Asset Sales -yhtiön mukaan Sheeranin kappale on suora kopio Gayen vuonna 1973 julkaistusta Let’s Get It On -hitistä. Brittiläiseltä laulaja-lauluntekijältä vaaditaan BBC:n mukaan 100 miljoonan dollarin korvauksia.

Ed Sheeran voitti Thinking Out Loud -kappaleella muun muassa parhaan kappaleen ja parhaan pop-sooloesityksen Grammy-palkinnot.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sheerania syytetään plagioimisesta. Viime vuonna Leonard ja Martin Harrington nostivat kanteen tähteä vastaan kutsuen Photograph-hittiä kopioksi Amazing-kappaleesta. Tapaus sovittiin oikeuden ulkopuolella.