Hyväuskoiset uskoivat laihdutusveteen – maksoivat pullosta lähes 30 euroa

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalaisella festivaalilla oli myynnissä Hot Dog Water -nimistä vettä, jolla väitettiin olevan terveysvaikutuksia. Nakkiveden uskoteltiin laihduttavan, parantavan aivojen toimintaa ja tekevän nuoremman näköiseksi. Ihmiset maksoivat yhdestä pullosta 38 dollaria, eli 28,5 euroa.

Hot Dog Water on tavallista vesipullo, jonka sisällä on nakkimakkara. Veden on kehittänyt Douglas Bevans -niminen mies, joka väitti tuotteen myyntipuheessaan suodattamattoman hodarinakkiveden sisältävän proteiinia ja suolaa, joten se sopii etenkin kuntoilun jälkeen nautittavaksi. Vedessä ei myöskään ole lainkaan gluteiinia, mikä tuntuu olevan nykyisin taikasana ketogeenistä ruokavaliota hehkuttavien ihmisten keskuudessa.

Hot Dog Waterin mainostettiin olevan trendikkäämpi ja terveellisempi vaihtoehto kookosvedelle. Sen kerrottiin saaneen ravintoterapeuttien ja tiedemiesten hyväksynnän. Hot Dog Wateria oli saatavilla myös huulirasvan, suuraikastimen ja hajuveden muodossa, Global News uutisoi.

Todellisuudessa tuote kehiteltiin muistuttamaan ihmisiä kriittisestä ajattelemisesta. Ihmisiä huijataan nykyisin terveystuotteilla enemmän kuin koskaan aiemmin, joten Douglas Bevans loi oman nakkimakkaraliemensä esimerkkinä siitä, kuinka helppo ihmisille on uskotella puutaheinää. Osa festivaalivieraista ymmärsi vitsin heti. Tuotetta myytiin yhteensä 60 litraa.