Lähes mahdoton tehtävä? ”Nimeä kartalta yksi valtio”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä hetkellä Donald Trump on lähtenyt vierailemaan Belgiassa, Englannissa, Skotlannissa ja Venäjällä. Presidentin matkustelun kunniaksi Jimmy Kimmel halusi testata satunnaisten ihmisten maantiedon tuntemusta.

Keskusteluohjelman juontajalla Jimmy Kimmelillä oli paha aavistus siitä, että ihmiset eivät tunnista maailmankartasta maita vaikka niiden rajat on merkitty karttaan. Kimmel oli oikeassa, koska tehtävä osoittautui hyvin vaikeaksi ja jopa mahdottomaksi useammille ohikulkijoille.

Osa ihmisistä osasi nimetä kartalta Afrikan, mutta se ei kelvannut vastaukseksi, koska se on maanosa eikä valtio. Ihmiset eivät löytäneet kartalta edes Yhdysvaltoja tai omaa osavaltiotaan, mikä näytti tosin hävettävän heitä itseäänkin. Aikuiset eivät läpäisseet tehtävää, mutta onneksi yksi nuori poika sattui myös paikalle ja osoitti, että uudessa sukupolvessa on vielä toivoa.