Aamu on parasta aikaa kuntoilulle – lähde lenkille vaikka väkisin

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kesäaamuisin kannattaa herätä aikaisin, panna lenkkarit jalkaan ja lähteä aamulenkille metsään. Luonnon vasta heräillessä voi saavuttaa helposti päivän happiannoksen samalla, kun toteuttaa jokapäiväisen kuntoilun. Aamulla suoritettu liikunta on sekä terveellistä että järkevää.

Kuntovalmentaja Caleb Backe kertoo Elite Daily -lehdelle, että aamuvarhaisella kuntoileminen hyödyntää parhaiten yön aikana kerättyjä energiavarastoja.

Samalla voi totuttaa kehon samaan rytmiin auringon kanssa ja elää valoisasta ajasta nauttien. Ennen töihin menoa suoritettu kuntoilu tuottaa hyvinvointia koko päivälle.

Muutoksen huomaa nopeasti. Aamun liikuntasuoritus parantaa erityisesti mielen hyvinvointia, sillä kuntoileminen vapauttaa mielihyvähormoneja loppupäivän ajaksi.

Aluksi aikaisemmin herääminen saattaa tuntua vastenmieliseltä, mutta fiilis palkitsee lopulta moninkertaisesti kehon tottuessa liikuntasuorituksiin ja aamuvirkun rytmiin.

Aamun urheilusuoritus ruokkii myö luovuutta, parantaa keskittymiskykyä ja puhdistaa ajatuksia. Happi virtaa aivoissa rikkaampana ja energiaa pursuaa iltapäivälle saakka. Heräämisen jälkeen suoritetun kuntoilun ei tarvitse olla tuntikausia kestävä salisessio tai puolimaratoni.

Jo kymmenen minuuttia sykkeen kohottamista riittää säännöllisesti suoritettuna. Mikä parasta, aamun urheilusuoritus heijastuu seuraavan yönä levollisempiin uniin.