Nyt sykemittari esiin – näin innostut kuntoilusta kesän jälkeen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomessa on nautittu yli kuukauden ajan paahtavasta helteestä, mikä on varmasti vaikuttanut myös kuntoilijoiden elämään. Osa ihmisistä on treenannut ilmastoidulla kuntosalilla, kun taas toiset ovat jättäneet urheilemisen kokonaan. Kuinka aloittaa kuntoilu kesälomatauon jälkeen?

Ensimmäinen kerta on vaikein harjoittelutauon jälkeen. Kipinä on kuitenkin helppo sytyttää uudelleen muutaman vinkin avulla. Säännöllisesti kuntoilevat ihmiset löytävät yleensä urheiluhalun myös pienen tauon jälkeen, mutta asiassa voivat auttaa esimerkiksi uudet treenivaatteet ja paranneltu soittolista.

Kuntoilua kirittämään voi asentaa myös uusia sovelluksia, jotka toimivat pienen taskussa kulkevan kuntovalmentajan tavoin. Kesällä kannattaa myös nauttia viileistä aamuista ja illoista suuntaamalla metsälenkille tai meren rantaan kuntoilemaan. Kuntoilukärpäsen voi löytää myös uuden lajin parista ja alkusyksy on mitä mainiointa aikaa uuden harrastuksen aloittamiselle.

Toiset ihmiset antavat tsemppiä treenaamiselle. Innosta kaveri mukaan lenkille tai kerro tavoitteistasi sosiaalisessa mediassa. Yhteisöpalveluja voi hyödyntää myös kuntoilussa inspiraation tai vertaistuen kaltaisesti. Toinen kuntoilukerta tauon jälkeen on jo huomattavasti helpompi ja viikon jälkeen treeniä kaipaa entiseen malliin.