Facebook pahoittelee mokaa – maanjäristysviesteihin ilmapalloja ja konfettia

Digi · Tim Isokivi

Tuhoisaa maanjäristystä koskevat viestit saivat Facebookissa keskiviikkona oudon iloisen sävyn. Indonesia Lombok-saaren järistyksestä kirjoittaneet huomasivat päivityksiään koristavan värikkäät ilmapallot.

Monet Lombokin asukkaat jakoivat Facebookissa selamat-sanan sisältäneitä viestejä. Sanalla on monta merkitystä, ja sillä voi esimerkiksi ilmaista olevansa kunnossa ja vahingoittumaton tai vaihtoehtoisesti toivottaa onnea.

Facebook tulkitsi selamat-sanan sisältäneet viestit onnentoivotuksina. Niinpä runsaasti tuhoa aiheuttanutta maanjäristystä koskevia viestejä koristivat useissa tapauksissa hymyilevät ilmapallot ja värikkäät konfetit.

Facebook on sittemmin julkaisemassaan tiedotteessa pahoitellut mokaa. Lombokin saarelle iskenyt 6,9 maginitudin maanjäristys on vaatinut yli 130 kuolonuhria, ja BBC:n mukaan yli 156 000 ihmistä on joutunut jättämään sen ansiosta kotinsa.