Kumppani suunnittelee eroa? Näistä merkeistä tunnistat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jokaisessa parisuhteessa tulee eteen aikoja, jolloin kommunikointi takkuilee, mielialat vaihtelevat ja yhteiselo tuntuu puurolta. Osapuolten tulisi keskustella ongelmista ennen kuin ne muuttuvat eron laukaisevaksi syöksykierteeksi. Toisinaan kumppani saattaa suunnitella lusikoiden jakamista ilman, että kertoisi siitä puolisolleen.

Psykoterapeutti Lesliebeth Wish on nyt eritellyt Elite Dailylle merkkejä, joista voi päätellä kumppanin suunnittelevan mahdollisesti eroa.

Mikäli suhde on jo pitkään laahannut alavireessä, voi se vaikuttaa myös kumppanusten mielialaan. Jos toinen parisuhteen osapuolista on kuitenkin selkeästi usein huonotuulisempi, on hänellä todennäköisesti paha olla.

Jos kumppani hermostuu turhaan, on kriittinen ja välttelee yhteisiä hetkiä, voi hän suunnitella eroamista.

Tosiasia on, että toiseen ihmiseen rakastunut henkilö tekee kaikkensa viettääkseen aikaansa kultansa kanssa. Mikäli kumppanin seura ei kiinnosta tarpeeksi, ei todennäköisesti kiinnosta myöskään parisuhde pidemmällä tähtäimellä. Kannattaa aina luottaa omiin vaistoihin ja tuntemuksiin siitä, onko toinen henkilö aidosti kiinnostunut.

Myös muutokset seksuaalisessa käyttäytymisessä saattavat kieliä uusien tuulten haaveilemisesta. Parisuhteen ongelmat kannattaa ottaa puheeksi rauhallisesti, toista kuunnellen ja ymmärtäväisen vastaanottavaisesti. Tällöin totuus tulee helpommin esille.

Samalla on hyvä selvittää, onko suhteessa kiinnostusta muita ihmisiä kohtaan tai halukkuutta hankkia apua parisuhdeterapiasta. Avoimuus ja kommunikaatio tekevät kaikesta helpompaa.