Odottamaton herkku palauttaa treenin jälkeen: ”Paljon vitamiineja ja kivennäisaineita”

Fitness Lifestyle Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kovasta treenistä palautuminen vaatii lepoa ja oikeanlaista ravintoa. Nykyään moni suosiii vähähiilihydraattista dieettiä, mutta treenin jälkeen hiilihydraattien tankkaaminen on kuitenkin nopeamman palautumisen kannalta paikallaan.

Makea bataatti on Men’s Health -sivuston mukaan yksi parhaista ruoista, joita ihminen voi urheilemisen jälkeen syödä. Kovan voimaharjoittelun jälkeen ihmisen vastustuskyky voi hetkellisesti laskea, mutta paljon vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä bataatti auttaa kehoa palautumaan nopeasti ennalleen.

Treenaajien ei kannata pelästyä sitä, että treenin jälkeen nautitut hiilihydraatit varastoituisivat rasvaksi ja peittäisivät kovalla työllä hankitut vatsalihakset. Urheilun jälkeen keho käyttää hiilihydraatit lähinnä kehon polttoaineeksi ja lihasten korjaamiseen eikä varastoi sitä rasvaksi lihasten päälle.