Haluatko polttaa vatsarasvaa? Nämä asiat voivat auttaa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

On oikeastaan mahdotonta keskittyä vain yhden kehon alueen laihduttamiseen, kuten vatsan rasvavarastojen pienentämiseen. Terveellisen ruokavalion, riittävän unen ja liikunnan avulla voi muokata koko kehoa kerralla. Ongelma-alueet pienentyvät samalla koko kehon rasvaprosentin vähentyessä.

Ajoittainen paasto on trendikästä. Sitä voi harjoittaa esimerkiksi paastoamalla kerran viikossa yhden päivän tai esimerkiksi 16 tuntia joka päivä.

Suosittu laihdutusmuoto tehoaa ravintoterapeutti Daryl Gioffren ja Leslie Langevinin mukaan etenkin vatsarasvan polttamiseen. Syynä on vatsassa olevat reseptorit, jotka polttavat yleensä rasvaa muita kehon alueita heikommin.

Paasto laskee kehon insuliinitasoja, mikä puolestaan aktivoi enemmän rasvaa polttavia reseptoreita vatsan alueella.

Litteämmän vatsan tavoittelemisessa kannattaa kuitenkin muistaa vähäkalorinen ruokavalio myös silloin, kun ei paastoa. Ruokavaliossa kannattaa suosia terveellisiä valintoja, eikä ahmia prosessoituja aterioita.

Liikunta, kuten kuntosaliharjoittelu ja HIIT-treenit tehostavat rasvan palamista.

Mielen hyvinvointia kannattaa puolestaan huoltaa nukkumalla ja medioitoimalla, sillä stressihormonitasojen vähentäminen vaikuttaa myönteisesti myös kehon terveystilaan, Popsugar ynnää.