Vuoden 1962 Ferrarista maksettiin järisyttävä hinta – kallein koskaan huutokaupattu auto!

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varakkaat keräilijät pulittavat hyvin säilyneistä klassisista luksusautoista maallikoiden korviin järjettömän kuuloisia summia. Nyt maailman kalleimmalla huutokaupatun auton ennätys on rikottu Kaliforniassa.

RM Sotheby -huutokaupassa myytiin vuosimallia 1962 oleva Ferrari 250 GTO. Sen myyntihinnaksi kohosi 48,4 miljoonaa dollaria, eli noin 41,4 miljoonaa euroa. Myyntihinta ylitti alkuperäisen arvion, joka oli 45 miljoonaa dollaria.

Automallia valmistettiin Bloomberg-sivuston mukaan yhteensä vain 36 kappaletta vuosien 1953-1964 aikana. Nyt myyty Ferrari 250 GTO on kuulunut aikaisemmin muun muassa rallikuljettaja Phil Hillille ja Edoardo Lualdi-Gabardille. Vuonna 2000 Gianni Bulgari myi sen seitsemällä miljoonalla dollarilla.

 

RM Sotheby
RM Sotheby

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.