Tutkimus paljasti: On-off -suhteet voivat olla vaaraksi mielenterveydelle

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

On-off -parisuhteet lukeutuvat romanttisten draamojen vakiojuonikuvioihin, mutta tosielämässä niillä voi olla pahoja haittavaikutuksia. Eroamisen ja yhteenpalaamisen kierre saattaa jopa vahingoittaa mielenterveyttä.

Missourin yliopiston tutkimuksessa kävi ilmi, että on-off -parisuhteisiin liittyi suurempi psyykkisten ongelmien, kuten masennuksen ja ahdistuksen riski. Tutkimuksessa analysoitiin 500 parisuhteessa olevan henkilön tietoja.

Tutkimusta johtanut Kale Monk kehottaa jatkuvasti eroavia ja yhteenpalaavia pareja pohtimaan suhdettaan tarkasti. Hyvinvoinnin kannalta olisi tärkeää joko korjata suhde perusteellisesti tai erota lopullisesti.

– Muista, että myrkyllisen suhteen lopettamisessa on täysin hyväksyttävää. Jos suhdetta ei voi korjata, älä tunne syyllisyyttä jättäessäsi puolison oman hyvinvoinnin vuoksi, Monk neuvoo EurekAlert-sivuston mukaan.

Monk kuitenkin toteaa, ettei eroaminen ja yhteenpalaaminen ole kaikissa tapauksissa huono merkki. Joskus väliaikainen eroaminen voi jopa auttaa pariskuntia ymmärtämään suhteensa tärkeyden.