Se-kauhuelokuva on nyt Netflixissä – supersuosittu ympäri maailmaa

Elokuvat · Terhi Piiroinen

Legendaarinen Se-elokuva on nyt katsottavissa Netflix-suoratoistopalvelussa. Elokuvasta tuli viime vuoden megahitti, sillä tuotti kaikkien aikojen suurimman kassatuoton ensi-iltaviikonloppunaan. Se teki avausviikonloppuna yhteensä 185 miljoonaa dollaria.

Stephen Kingin luoma Pennywise-pelle vainoaa lapsia. Elokuvassa seurataan seitsemän Yhdysvaltain itärannikolla elävän nuoren elämää 80-luvun lopulla. Murhanhimoinen klovni on tahkonnut rahaa valkokankailla elokuvayhtiön kassaan maailmanlaajuisesti 700 miljoonan dollarin verran.

Kriitikoiden ylistämä elokuva on nyt julkaistu Netflixiin. Elokuvan karmivaa pellehahmoa esittää ruotsalaissyntyinen Bill Skarsgård. Ohjaajana on Andrés Muschietti ja käsikirjoittajajoukkoon kuuluu muun muassa kauhun maestrona tunnettu Gary Dauberman.