Tutkijat kehittivät lähes sulamattoman mehujään

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mehujään syöminen voi olla hellepäivinä sotkuista puuhaa. Suoraan pakastimestakin otettu jääpuikko alkaa todennäköisesti jossain vaiheessa valua pitkin kättä ja vaatteita.

Brittiläien ruoka- ja designyhtiö Bombas and Parr on keksinyt ongelmaan yllättävän ratkaisun. Yritys on luonut mehujään, joka kestää korkeitakin lämpötiloja huomattavasti pidempään sulamatta.

Keksinnön taustalla on toisen maailmansodan aikaan kehitelty komposiittimateriaali, pykriitti. Se on hitaasti sulavaa pienen lämmönjohtavuuden ansiosta.

Bompas and Parrin mehujää kestää jopa tunnin ajan 24 asteen lämpötilassa. Uutustuotetta esiteltiin Iso-Britannian ruokamuseon SCOOP: A Wonderful Ice Cream World -jäätelönäyttelyssä.

 

https://instagram.com/p/BmTgXjwAefs/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/BmxyQFMATlI/?utm_source=ig_embed

https://instagram.com/p/Bl7lDATgn64/?utm_source=ig_embed