Tool-yhtyeen laulaja vihjaa: Uusi albumi ensi vuonna?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittu vaihtoehtorockyhtye Tool tunnetaan albumien verkkaisesta julkaisutahdista. Nyt yhtyeen vokalisti Maynard James Keenan on kuitenkin vihjannut fanien odotuksen päättyvän pian.

Keenanin tuoreen Twiitin mukaan lauluosuuksien raakavedot on juuri nauhoitettu, ja seuraavaksi on Adam Jonesin vuoro nauhoittaa kitaraosuuksia. Twiitin lopussa olevan #2019-hashtagin perusteella levyä voi odottaa ilmestyväksi ensi vuonna.

Toolin albumit on julkaistu perinteisesti noin viiden vuoden välein. Edellisen 10,000 Days -levyn julkaisusta on kuitenkin ehtinyt vierähtää peräti 12 vuotta.

Suomessa kaksi kertaa esiintynyt Tool nauttii suuresta maailmanlaajuisesta suosiosta. Esimerkiksi 10,000 Days ja Lateralus -albumit nousivat heti ilmestyessään Yhdysvaltalaisen Billboard-listan ensimmäiselle sijalle.