Vapaasukelluksen uusi ME-tulos: Nainen sukelsi 97 metriin!

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ilman hengityslaitteita tapahtuva vapaasukellus on kestävyyttä vaativa urheilumuoto, jossa pyritään sukeltamaan mahdollisimman syvälle. Japanilainen Sayuri Kinoshita on rikkonut vapaasukelluksen free immersion -syvyyslajin maailmanennätyksen.

Japanilainen Sayuri Kinoshita onnistui sukeltamaan ilman hengityslaitteita 97 metrin syvyyteen. Kilpailut järjestettiin Bahamalla sinisessä aukossa. Free immersion -lajissa sukelletaan syvyyksiin köyden avulla, ja vesi on usein kokonaan hapetonta sinisissä aukoissa sadan metrin syvyydessä.

Nainen otti maailmanennätyksen takaisin italialaiselta Alessia Zecchinilta. Naisen 03:56 minuuttia kestänyt suoritus on kuvattu näyttävälle videolle Youtubeen. Useimmille riittää edelleen sukellusharjoitukseksi paikallisen uimahallin ison altaan syvä pääty.