Rikkaille myydään nuorta verta elimistöön – veriklinikka avataan New Yorkiin

Lifestyle Lux · Terhi Piiroinen

Kerroimme viime vuonna Ambrosia Medical -nimisestä yrityksestä, joka siirtää nuorten verta vanhoille ihmisille ikääntymisen estämisen toivossa. Nyt yritys avaa ensimmäisen toimipisteensä New York Cityyn.

Ambrosia Medicalin perustaja Jesse Karmazin kertoo veriklinikan testien olleen onnistuneita. Vaikka ensimmäisen kliinisen testin tuloksia ei ole paljastettu julkisuuteen, kertoo Karmazin tulosten yllättäneen positiivisesti, Business Insider uutisoi. Hänen mukaansa veri on seuraava yleisesti hyväksytty lääke.

Verisiirrot on hyväksytty Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirastossa. Ambrosialla on jo 150 ikääntynyttä ja rikasta asiakasta, jotka toivovat saavansa nuorta verta kehoonsa.

Heistä 81 osallistui kliiniseen testiin, jossa heidän kehoon siirrettiin veriryhmään sopivaa verta yhteensä 1,5 litraa kaksi päivää kestäneen hoitojakson aikana. Veri oli peräisin 16–25-vuotiailta luovuttajilta, kun sitä saaneet testihenkilöt olivat iältään 35–92-vuotiaita.

Jokainen nuorta verta saanut maksoi toimenpiteestä 7.500 euroa. Ikääntymistä vastaan taisteleva nuori veri uudistaa yhtiön mukaan esimerkiksi kehon kudosta.

Toimenpide on turvallinen ja verrattavissa tavalliseen verensiirto-operaatioon. Testijakso suoritettiin Kaliforniassa Montereyssa, mutta yhtiön lippulaivana toimiva klinikka aloittaa toimintansa New York Cityssa.