Miestä pidettiin orjana vajassa 40 vuotta – poliisi pelasti lopulta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viranomaiset ovat pelastaneet miehen, jonka uskotaan eläneen alle kahden metrin tilassa 40 vuoden ajan. Modernin orjuuden uhriksi epäilty uhri löydettiin pienestä puuvajasta Iso-Britannian Cumbriassa.

58-vuotias uhri eli pelkästään puutarhatuolin, likaiset vuodevaatteet ja television sisältäneessä vajassa vuodesta 1978 saakka. Poliisi on pidättänyt 79-vuotiaan miehen epäiltynä hänen orjuuttamisesta.

Brittiläinen mies löydettiin työsuojelujärjestö GLAAn saaman nimettömän vihjeen ansiosta. Järjestön edustajan Martin Plimmerin mukaan teini-ikäisestä saakka palkattomaan työhön pakotettu uhri oli sekavassa tilassa ja selkeästi traumatisoitunut kokemuksistaan.

– Hän nukkui vajan lattialla olleissa likaisissa lakanoissa. Vajassa ei ollut lämmitystä, ja sen sisällä oli erittäin kylmä. Kenenkään ei pitäisi elää sellaisissa olosuhteissa, Plimmer kuvaili Guardianin mukaan.

– Kyseessä on erittäin surullinen ja vakava tapaus, mies lisäsi.