Ovistoppari olikin 100 000 dollarin arvoinen aarre

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tavanomaiset kivenmurikat saattavat lähemmin tarkasteltuna paljastua joksikin arvokkaammaksi. Tämän sai huomata Yhdysvaltojen Michiganissa asuva mies, joka oli käyttänyt meteoriittia ovenpysäyttimenä.

Nimettömänä pysyttelevä mies oli saanut meteoriitin ostettuaan nykyisen talonsa vuonna 1988. Edellisen omistajan mukaan se oli pudonnut avaruudesta meteorimyrskyn seurauksena 1930-luvulla. Hän ei kuitenkaan tiennyt sillä olevan rahallista arvoa.

Lopulta mies vei meteoriitin Michiganin yliopiston tutkija Mona Sirbesculle, joka paljasti kiven olevan jotain erityistä. Kyseessä on kuudenneksi suurin Michiganista löydetty meteoriitti, ja sen arvo on 100 000 dollaria.

– Se on arvokkain koskaan kädessä pitelemäni kappale, niin rahallisesti kuin tieteellisesti, Siberscu paljastaa yliopiston tiedotteessa.