Voiko nainen saada liikaa orgasmeja? Näin gynekologi vastasi

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Naisilla on upea kyky saavuttaa useita orgasmeja peräjälkeen. Multiorgasmeja voi harjoitella, mutta joissakin tapauksissa niitä voi tulla myös erinomaisen stimulaation seurauksena äkkiarvaamatta. Voiko orgasmeja saada liikaa?

Gynekologi Natasha Chinn kertoo Popsugar-julkaisulle, että jossakin pisteessä yhdyntä ja orgasmit voivat tuntua kivuliailta. Näin käy yleensä silloin, jos klitoriksen ja vaginan alue on altistunut liian kauan aikaa kestäneelle kosketukselle. Alue voi muuttua turraksi myös liian vähäisestä liukastuksesta tai kosteudesta.

Kuivan genitaalialueen masturboiminen tai siihen penetroituminen voi olla kivuliasta. Jos harrastaa harvemmin seksiä, voivat sukupuolielimen lihakset heikentyä ja menettää kestävyyttään. Alueen on annettava myös levätä. Esimerkiksi liiallinen vibraattorin käyttö voi rikkoa ihon ja aiheuttaa punoitusta.

Kipu yleensä laantuu suhteellisen nopeasti. Jos nainen saa tavallista enemmän orgasmeja, voi alueen lihakset vaatia enemmän palautumisaikaa, mutta siltikin korkeintaan joitakin tunteja. Orgasmimaratonit ovat kuitenkin sallittuja niin kauan, kun ne tuntuvat naisesta hyvältä.