Tutkimus: Kevyt liikunta parantaa aivotoimintaa – jo tämä määrä riittää!

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Liikunnan merkitystä keholle ja terveydelle ei voi väheksyä. Nykyisin mielenterveysongelmista kärsiviä kehoitetaan harrastamaan liikuntaa, kuten myös vaativaa aivotyöskentelyä tekeviä. Kuntoilu parantaa aivotoimintaa.

Journal of Neurology and Clinical Practice -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan 52 tuntia kevyttä liikuntaa puolen vuoden aikana riittää lisäämään aivojen suorituskykyä. Tämä tarkoittaa noin neljää tuntia viikossa. Liikunta lisää kognitiivista ajattelukykyä, toimintanopeutta, huomiokykyä ja suorituskykyä.

Neljä tuntia viikossa voi tarkoittaa puolen tunnin pituisia kävelylenkkejä päivittäin tai jumppaamista ryhmätunneilla. Liikunnan on todettu parantavan myös masennuksen ja ahdistuksen oireita- Lisäksi sen avulla voi poistaa stressiä, joten ylös, ulos ja lenkille.