10 niksiä kodin sisustamiseen – näin helposti kohotat tunnelmaa

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaamosaikana on tärkeää kiinnittää huomiota elinympäristön viihtyvyyteen ja siihen, että nauttii kotona olemisesta. Kodin siisteys ja valoisuus ovat helppoja keinoja luoda viihtyisyyttä asuntoon. Muista avata verhot ikkunan edestä joka aamu.

Kun elämä on hektistä ja arki kiireistä, kannattaa tärkeimmät menot kirjata kodin seinällä olevaan fyysiseen kalenteriin. Tämä antaa mielikuvan järjestyksessä olevasta elämästä. Kylpyhuoneen tavaroihin kannattaa panostaa, sillä ne ovat pitkäikäisiä. Muista hankkia myös kaunis vessaharja. Suihkun yläpuolelle voi ripustaa kauniita eukalyptuspuun oksia, PureWow vinkkaa.

Johdot ja piuhat kannattaa pujottaa erilliseen johtokouruun, mikäli ei pysty asentamaan niitä jalkalistojen taakse kulkemaan. Reitittimet ja muut yksiköt voi piilottaa huonekasvien taakse. Päivittäinen siivousrutiini antaa kotiin kaivattua järjestystä ja tekee asunnosta paikan, jossa on ihana rentoutua. Pidä koti sellaisena, että anoppi voisi tulla koska tahansa yllätysvierailulle.

Kodissa kannattaa myös kiinnittää huomiota tuoksuihin ja esimerkiksi salviaa suitsuttamalla saa asuntoon rauhallisen tunnelman. Ikkunoiden eteen tai lamppujen kohdevalaisuun voi ripustaa pieniä kristalleja luomaan kauniita sateenkaarikuvioita kodin seinille. Kauniit yksityiskohdat tuovat tunnelmaa kotiin. Keittiön tunnelma paranee viljelemällä siellä yrttejä ikkunalaudalla.