Voiko palkkatason arvata ihmisen ulkonäön perusteella? Näin kävi testissä

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmiset arvostelevat alitajuisesti toisiaan heti ensimmäisten sekuntien aikana tavatessaan uuden ihmisen. Toisen ihmisen eleet, puhe ja pukeutuminen voivat antaa toisille kuitenkin välillä ihmisistä aivan erilaisen kuvan siitä millaisia he ovat oikeasti.

Nyt Cut-kanava teki leikkimielisen kokeilun, jossa kaksi naista ja kaksi miestä saivat tehtäväkseen arvata tuntemattomien ihmisten vuosittaiset tulot. Henkilöiden tuli arvata tuntemattomien ihmisten ulkonäön ja pienen juttutuokion perusteella kuinka paljon heidän ansiotulonsa ovat vuodessa.

Ihmisten tyyli ja pukeutuminen vaikuttivat tässä tehtävässä paljon siihen näkivätkö arvioijat heidät hyvätuloisina vai pienituloisina. Kun tulokset lopulta paljastettiin, kävi ilmi, että arvioit menivät lähes jokaisen kohdalla melko pieleen.