Google Mapsista paljastui omituinen yksityiskohta – matkustajakone meren alla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Google Maps -karttapalvelussa seikkaillessa voi törmätä odottamattomiinkin näkyihin. Nyt eräs brittiläinen mies on löytänyt palvelun sateliittikuvasta jotain, joka näyttää mereen uponneelta lentokoneelta.

Robert Morton huomasi Google Mapsia selaillessaan Skotlannin Edinburghin rannikon tuntumassa lentokoneen. Kone näyttää uponneen mereen. Lähin lentokenttä sijaitsee noin 14 kilometrin päässä lentokoneen sijainnista. Morton ei ole tietoinen alueella mahdollisesti tapahtuneista lento-onnettomuuksista, ja niinpä hän epäileekin kyseessä olevan vain virhe palvelussa.

Googlen tiedottaja kertoo Mirror-lehdelle kyseessä olevan todennäköisesti ilmassa kuvan ottohetkellä lentänyt kone. Google Mapsin sateliittikuvat koostuvat todellisuudessa useista kuvista, ja niinpä niistä voidaan joskus erottaa nopeasti liikkuvien kohteiden muotoja. Asian paljastumisen jälkeen Googlen palveluun on pikavauhtia julkaistu kuvasta uusi versio, jossa lentokone näkyy merkittävästi selvemmin lentämässä ilmassa.

Google Maps