Amurinleopardin pennut näkivät ensikerran lunta – uteliaisuus sai maistamaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Chicagossa on satanut ensilumi. Brookfieldin eläintarhassa syntyneet seitsemän viikkoa vanhat amurinleopardin pennut ovat päässeet leikkimään ensimmäistä kertaa elämässään lumeen. Kissapetojen riemu on rajaton.

Pennut katselevat lumihiutaleita kiinnostuneena. Ne maistelevat kylmää ja valkoista lunta ihmeissään samalla, kun intoutuvat leikkimään taivaalta leijailevien lumihiutaleiden innoittamana. Eläintarhat tekevät tärkeää työtä amurinleopardien suojetyön hyväksi.

Luonnossa on alle 100 amurinleopardiyksilöä. Se on luokiteltu erittäin uhanalaiseksi. Korkeasaaren eläintarha on mukana suojeluohjelmassa, jossa pyritään kasvattamaan amurinleopardien elinvoimainen tarhakanta. Sen jälkeen alkaa lajin luontoonpalautusprojekti.