No nyt on upea rata! Kuula liikuu kuminauhojen avulla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaplamino-niminen YouTube-käyttäjä testaa fysiikan lakeja marmorikuulien, monimutkaisten ratojen, magneettien ja erilaisten esteiden avulla. Nyt kuularatamestari on ottanut avuksi kuminauhat.

Normaalisti viikkokausia kuularatojaan rakentava Kaplamino on toteuttanut tuoreimman tekeleensä viikossa. Hän kertoo, että rata on lyhytkestoinen, koska halusi tällä kertaa panostaa vaikuttaviin temppuihin ja enemmän laatuun kuin aikaan. Hän kertoo, että kuvasi kuulan kulkua 40 kertaa ennen onnistumistaan.

Dominoefektiä testataan yleensä pitkän palikkajonon avulla. Kaplamino on yksi dominoefekteihin hurahtaneista harrastajista, ja hän luo todella monimutkaisia kokonaisuuksia, joissa marmori- tai metallikuula kulkee sille rakennetun radan läpi.