Ruokakauppaketjun mainos kiellettiin liian poliittisena – nousi hitiksi Youtubessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Brittiläinen kauppaketju Iceland on noussut otsikoihin kohutun mainoksensa ansiosta. Mainoksen esittäminen kiellettiin maassa liian poliittisena. Mainoksessa lapsen huoneeseen päätynyt oranki suree kotinsa ja perheensä menettämistä. Apinan kotiviidakko on tuhottu palmuöljyviljelmien tieltä. Aikaisemmin tänä vuonna Iceland lopetti palmuöljyn käytön tuotteissaan epäekologisena.

Icelandin perustaja Malcolm Walker kertoo The Guardian -lehdelle animaatiovideon olevan alun perin Greenpeacen käsialaa. Yhtiö sai ympäristöjärjestöltä luvan käyttää sitä joulumainoksenaan.

Televisiossa kielletystä mainoksesta tuli kohun myötä nopeasti viraalihitti, ja se on kerännyt Icelandin Youtube-tilillä yli 3 miljoonaa näyttökertaa. Change.org-sivustolla on myös aloitettu esityskiellon poistamista vaativa aloite.