Tulevaisuuden WC-pönttö tutkii ulosteesi – tunnistaa sairauksia nopeasti

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa mahdollisten sairausten selvittämiseen voi riittää pytyllä istuminen. Näin uskoo ainakin teknologiayhtiö Micron Technologyn toimitusjohtaja Sanjay Mehrotra.

Mehrotra kuvaili Techonomy 2018 -tapahtumassa yhtiön suunnitelmista asentaa mikrosiruja wc-pönttöihin. Kehittyneen tekniikan ansiosta älyvessat voisivat analysoida ulostetta ja virtsaa, tunnistaen merkkejä mahdollisista taudeista.

– Kuvitelkaa tulevaisuuden älyvessoja jotka tutkivat ihmisten jätöksiä päivittäin reaaliajassa. Sinun ei tarvitsisi vierailla lääkärillä kerran puolessa vuodessa, Mehrotra kuvaili Cnet-sivuston mukaan.

– Mikäli jätöksissä alkaisi esiintyä merkkejä sairauksista, tietäisit niistä nopeampaa virtsa- ja ulosteanalyysin ansiosta, toimitusjohtaja spekuloi.