Yritys antaa henkilökunnalle aseet joululahjaksi: ”Parantaa turvallisuutta”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on tapahtunut tänä vuonna yli 300 joukkoammuskelua. Nyt BenShot-nimisen amerikkalaisfirman työntekijät ovat saaneet joululahjaksi ikiomat aseet. Yhtiö haluaa parantaa työntekijöidensä turvallisuutta tuliaseiden avulla.

BenShot-lasitehdas on kaiketi maailman ensimmäinen yritys, jossa työntekijät ovat saaneet tuliaseet itsepuolustusta varten. Lähes kaikki Wisconsinissa sijaitsevan yhtiön 16 työntekijästä kertoo olevan innoissaan lahjasta. Osa heistä on omistanut aseen ennenkin, toisille kyseessä on elämän ensimmäinen kerta.

Yhtiö järjestää työntekijöille koulutuksen aseen käyttöön, USA Today uutisoi. Yhdysvalloissa on kuollut tänä vuonna ampuma-aserikosten takia lähes 13.000 ihmistä. Heistä noin kolmasosa on alaikäisiä.