Asiantuntija: ”Pelkkä liikunta ei riitä laihduttamiseen”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Nykyajan ihmiset ovat ymmärtäneet, että maailmasta ei löydy ihmepilleriä, jonka avulla on mahdollista pudottaa painoa huomattavia määriä. Ylipainoon liittyy aina terveysriskejä, mutta painon tarkkailemisen sijaan ihmisten tulisi kiinnittää enemmän huomiota kokonaisvaltaisesti terveellisiin elämäntapoihin.

On turha vetää tuntikaupalla hikilenkkiä, jos loppupäivän makaa sohvalla herkkuja mussuttaen. Liikalihavien fysioterapiaan erikoistunut Fatima Cody Stanford sanoo, että ihmiset luulevat toisinaan painon putoavan pelkästään liikunnan avulla. Hänen mukaansa liikunta tukee laihduttamista, mutta tällöin tulee kiinnittää huomiota lajiin ja siitä syntyvään nautintoon.

– Sanon omille potilailleni, että heidän on löydettävä lempilaji. Kaikki lajit eivät sovi kaikille. Pääasia on, että harrastaa sellaista liikuntaa, jota haluaa tehdä painonhallintansa tueksi, Stanford napauttaa Popsugarille.

Hän painottaa myös, että terveellisiin elämäntapoihin kuuluu liikkunan lisäksi se, että keksittyy laadukkaaseen nukkumiseen ja unensaantiin. Elämäntavoissa on myös tärkeää noudattaa rutiineja ja säännöllistä päivärytmiä, terveellistä ruokavaliota sekä arvioida erilaisten painoa kohottavien lääkkeiden tarpeellisuus.