Sixpack ilman liikuntaa? Uutuuslaitteen väitetään kasvattavan vatsalihaksia maatessa

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni on varmasti haaveillut joskus pääsevänsä huippukuntoon ilman ankaraa fyysistä treenaamista. Nyt sen väitetään olevan mahdollista, kiitos tohtori Ryan Neinsteinin EMSculpt-uutuskeksinnön.

EMSculpt lähettää voimakkaita elektromagneettisia aaltoja ympäri vartaloa potilaan maatessa paikoillaan. Niiden pitäisi aiheuttaa supistuksia tietyissä lihaksissa ja tällä tavoin kasvattaa niitä. Toimenpidettä kuvaillaan voimakkaan tuntuiseksi, muttei kivuliaaksi.

Keksintö saattaa kuulostaa epäilyttävästi ostostelevision kyseenalaisilta ihmelaitteilta. Bloomberg-lehden mukaan Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkeviraston hyväksymä laite saa kuitenkin aikaan todellista tulosta.

22 käyttäjälle tehdyssä kliinisessä kokeessa potilaiden kehon rasvaprosentti väheni 20 prosentilla. Heidän vatsan sekä takapuolen lihasmassa kasvoi puolestaan 15 prosentilla kahden viikon käytön jälkeen. Toimenpide ei ole kuitenkaan edullinen. Neljä vierailua Neinsteinin klinikalla maksaa yhteensä 3.000 dollaria, eli noin 2.600 euroa.