Ravintolaketju tarjoaa lapsille ilmaiset ruoat – jos vanhemmat hylkäävät kännykkänsä

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten käyttäminen esimerkiksi ravintoloissa häiritsee monia, sillä usein jopa yli puolet ravintolaseurueesta on keskittynyt muiden ihmisten sijaan matkapuhelimeensa. Nyt Yhdysvalloissa toimiva ravintolaketju Frankie and Benny’s on ottanut kovat keinot käyttöön ja kieltänyt kännykät kokonaan.

Frankie and Benny’sin perheravintolat tarjoavat jatkossa No Phone Zone -kampanjassaan alle 14-vuotiaille lapsille ilmaiset ruoat, jos heidän ruoastaan maksavat vanhempansa hylkäävät matkapuhelimensa ruokailun ajaksi pöydälle asetettavaan No Phone Zone -laatikkoon. Mikäli lapset kaipaavat kännykästä viihdykettä, tarjoaa ravintola sitä esimerkiksi värityskirjojen muodossa.

Kampanja alkaa tänään ja päättyy 7. joulukuuta ketjun kaikissa 250 ravintolassa. Perheravintolaketju kertoo haluavansa rohkaista ihmisiä keskittymään matkapuhelimen sijaan ruokaan, perheeseen ja ystäviin. Mikäli kampanja saa suuren suosion, jää se ravintoloihin pysyvästi. Kampanjan taustalla on tutkimus, jossa 72 prosenttia lapsista kertoi toivovansa, että vanhemmat käyttäisivät vähemmän aikaa puhelimien parissa.