Oikeus päätti: Hollantilaismies ei saa alentaa ikäänsä 20 vuodella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin miten 69-vuotias hollantilainen Emile Ratelband vaati tuomioistuinta alentamaan hänen ikäänsä 20 vuodella, koska mies tunsi itsensä vasta 49-vuotiaaksi. Mies perusteli vaatimusta ikänsä alentamisesta sillä, että transsukupuoliset saavat vaihtaa sukupuolensa syntymätodistukseen.

Ratelbandin mukaan lääkärit ovat kertoneet hänelle, että miehen terveys ja vartalo muistuttavat enemmän 45-vuotiasta kuin 70-vuotiasta. Nyt tuomioistuin on kuitenkin tuottanut miehelle pettymyksen, sillä oikeus on kieltäytynyt muuttamasta miehen syntymävuotta. Tuomareiden mukaan ihmisen syntymävuotta ei voida muuttaa, vaikka tämä itse tuntisi olonsa todellista nuoremmaksi.

69-vuotias perusteli vaatimustaan tuomioistuimessa monilla seikoilla, kuten myös Tinder-menestyksellä sekä uuden auton ja talon ostamisella. Tuomioistuimen mukaan Ratelband saa vapaasti tuntea itsensä 20 vuotta nuoremmaksi, mutta viralliseen syntymätodistukseen sitä ei voida muuttaa.