NASA-luotain saavutti asteroidin – tältä Bennu näyttää lähietäisyydeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

NASA lähetti kaksi vuotta sitten matkaan OSIRIS-REx -luotaimen, jolla on tärkeä tehtävä. Se tutkii Maapallon ohi lähietäisyydeltä 150 vuoden välein lentävää Bennu-asteroidia. OSIRIS-REx saavutti Bennun maanantaina.

NASA julkaisi verkossa luotaimen ikuistamista kuvista koostetun animaation, jossa se lähestyy halkaisijaltaan noin 500 kilometrin kokoista taivaankappaletta. Astronomit uskovat Bennun pysyneen melko samanlaisena viimeisten 4,5 miljardin vuoden ajan.

NASAn luotain tulee keräämään asteroidista näytteitä vuoden ajan ja palaamaan maahan vuonna 2023. Koska Bennu tulee lentämään läheltä Maapalloa, on sen pelätty törmäävän planeettamme. Mahdollinen törmäys tapahtuisi tosin vasta vuonna 2135 ja sen mahdollisuus on yksi 2.700:sta.