Tarvitsetteko ilmaista parisuhdeterapiaa? Kokeile yksinkertaista keinoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Haluatteko kuulla ilmaisesta ja nautinnollisesta terapiamuodosta, jonka avulla voi parantaa omaa terveyttä, mielen hyvinvointia, lisätä rakkautta ja onnea parisuhteeseen sekä vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta? Kyse on seksistä.

Intiimielämän puute voi aiheuttaa vakavia ongelmia parisuhteeseen. Mikäli kumppanukset eivät löydä yhteyttä seksuaalisella tasolla, häviää parisuhteesta usein rakkauden syvä tunne. Seksi kuuluu terveeseen parisuhteeseen. Seksielämää, ja siten myös parisuhdetta, voi usein parantaa yksinkertaisesti seksiä harrastamalla.

Aluksi on tärkeää ymmärtää, että oman kumppanin kanssa harrastetulla seksillä on suuri merkitys parisuhteen toiminnan kannalta. Kyse ei ole pelkästään haluista ja nautinnosta, vaan kehon mielihyvähormonien lisääntymisestä. Oksitosiinitasojen noustessa ihminen tuntee rakastuvansa syvemmin kumppaniinsa. Samalla stressitaso laskee ja tunnepuolen intiimiys lisääntyy.

Tutkimusten mukaan säännöllistä ja tyydyttävää seksiä harrastavat pariskunnat osoittavat enemmän hellyyttä ja rakkautta toisilleen myös verbaalisesti. Seksiin liittyvä kommunikointi tulee olla vuorovaikutteista ja avointa. Pariskuntien on pystyttävä keskustelemaan sänkypuuhista siinä missä ruokakaupan ostoslistasta. Avoimuus poistaa estoja ja seksielämä paranee.

Tutkimusten mukaan aktiivinen seksielämä ainoastaan paranee ajan kanssa ja pitkäaikaisessa suhteessa. Toisin sanoen, mitä enemmän sitä harrastaa, sitä parempaa kanssakäymisestä tulee. Seksi on yhtä tärkeä osa elämää kuin uni, työ ja ravinto, parisuhdeasiantuntija Rachael Pace kertoo Femail Firstille.