Mies osti 75 eurolla maalauksen kirpputorilta – paljastui todelliseksi aarteeksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alle sadalla eurolla ostettu maalaus on osoittautunut todelliseksi rahasammoksi eräälle onnekkaalle miehelle. Taulu on osoittautunut satoja kertoja ostohintaa arvokkaammaksi. Hollantilainen Henk Laarmans osti maisemamaalauksen kirpputorilta 75 eurolla.

Hän päätti selvittää Tussen Kunst and Kitsch -ohjelmassa, onko maalauksella todellista arvoa. Ostos paljastui kannattavaksi. Se paljastui Johan Aartsin Aurinkoinen päivä dyyneillä -teokseksi. Maalaus myytiin eteenpäin huutokauppa Piet van Windenin toimesta 30.000 eurolla.

NL Times -sivuston mukaan Aarts oli yksi harvoista hollantilaistaiteilijoista, jotka käyttivät Vincent van Goghin tunnetuksi tekemää pistetekniikkaa. Maalauksen osti hollantilainen taidekeräilijä.