Pastelligootti kannustaa omaan tyyliin: ”Näyttäkää miltä haluatte!”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eri alakulttuurin tyylien edustajat saattavat saada runsaasti arvostelevia katseita julkisilla paikoilla liikkuessaan. Samaan aikaan, kun jotkut haluavat näyttää toistensa kopioilta ja sulautua massaan, voivat erilaisuutta arvostavat mennä todella pitkälle muista erottuakseen.

Yksi valtaväestöstä erottuvista on Rhode Islandissa asuva 24-vuotias kauhunukkea muistuttava Jess Soares. Nainen on pukeutunut 1,5 vuotta pastelligoottityyliin, jossa yhdistellään sirkeitä värisävyjä ja satumaailman fantasiaa kauhuteemaan. Hänen sosiaalisen median nimensä on Rotting Doll.

Naiselle on pääasia, että hän erottuu muista ja voi samalla toteuttaa itseään meikin ja asusteiden avulla ilman rajoja. Hän haluaa kannustaa muitakin ihmisiä rikkomaan käsityksiä siitä, minkälainen tulisi olla ulkoiselta olemukseltaan, jotta henkilö voidaan hyväksyä täysipainoisesti.