Haluatko treenata aamuisin? Näillä ohjeilla muutut iltatreenaajasta aamuvirkuksi

Fitness Lifestyle Terveys Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet vannovat aamutreenien nimeen ja useat tutkimuksetkin puhuvat niiden puolesta. Aamulla treenaaminen ei kuitenkaan sovi kaikille, koska ihmisillä on niin erilaiset päivärytmit esimerkiksi töiden tai perheen vuoksi. Osaa ihmisistä aamulla kuntoileminen jopa inhottaa.

Aamulla treenaaminen vaikuttaa ihmisten mieleen ja koko päivään, koska sen jälkeen ihmiset tekevät alitajuisesti terveellisempiä valintoja koko loppupäivän ajan ja ovat positiivisempia. Aamuisin treenaavat myös pitävät paremmin omista suunnitelmistaan ja treeneistään kiinni.

Nyt Daily Mail -sivusto kertoo liikunnan ammattilaisen Anna Mageen antamista nikseistä, joiden avulla iltatreenaajat voivat halutessaan muuttaa itsensä aamutreenaajiksi vähitellen.

1. Aloita pienestä



Treenaa aluksi vaikka vain 10 minuuttia. Jo se saa aikaan endorfiiniryöpyn, joka alkaa vähitellen koukuttamaan ihmisen aamutreeneihin.

2. Mieti miten päiväsi alkaa parhaiten



Aamulla liikkuminen nostattaa mielialaa koko loppupäiväksi.

3. Tee suosikkiliikkeitäsi



Tee aamulla juuri sellainen treeni mistä eniten pidät äläkä ajattele liikaa sitä miten sinun tulisi liikkua. Tärkeintä on, että vain liikut.

4. Aseta pieniä tavoitteita



Aamutreenin tavoitteena voi olla pieni painonpudotus tai vaikkapa jossakin voimaliikkeessä kehittyminen.

5. Erota syyt ja tekosyyt



Oikea syy treenin väliin jättämiseen on se, että olet loukannut itsesi tai olet sairastunut. Tekosyy on asia, johon pystyisit halutessasi vaikuttamaan.

6. Mieti miksi haluat treenata aamulla



Olet itse päättänyt muuttaa treenirutiinisi aamupainotteiseksi. Muistuta itseäsi siitä minkä vuoksi halusit tehdä niin.