Älä stressaa turhaan! Näillä vinkeillä saat tasaisuutta elämään

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jokaisella ihmisellä on stressiä, mutta jotta kortisolituotanto ei muutu kehoa vahingoittavaksi, tulee jännitystila poistaa säännöllisesti. Yleensä arkiset ja jokapäiväiset rutiinit poistavat parhaiten stressiä.

Men’s Health haluaa muistuttaa, että stressin poistamista varten ei tarvitse osallistua meditaatiotunneille tai omaksua uudenlaisia hengitystekniikoita, vaan usein riittää ajatusten keskittäminen johonkin kevyempään toimintaan. Mikäli stressi on normaalia arkistressiä, saa sen poistettua parhaiten esimerkiksi liikunnan, kokkailemisen ja lukemisen avulla.

Ruutuaikaa kannattaa rajoittaa. Jos ei pysty ottamaan taukoa sosiaalisesta mediasta esimerkiksi työn takia, kannattaa sen käyttö ainakin rajoittaa tiettyihin kellonaikoihin. Ennen nukkumaanmenoa ei ole järkevää tuijottaa yhtäkään ruutua, olipa kyse älypuhelimesta tai televisiosta.

Mikäli haluaa nauttia laadukkaat yöunet, voi satsata astetta parempiin korvatulppiin. Niiden avulla voi poistaa ylimääräiset äänet ja häiriötekijät pois. Hiljaisuus on uskomattoman terapeuttista ja stressiä kokonaisvaltaisesti poistavaa. Aamulla puolestaan on järkevää ottaa enemmän pelivaraa aikatauluun, jotta töihin tai treeneihin lähteminen ei ole heti ensimmäisenä stressinaiheuttajana. Pitkät aamut antavat mukavan startin aamuun.