Ihmiset lopettavat kuntoilun talvella – tekosyyt jatkuvat kevääseen

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ei liene yllätys, että ihmiset keskittyvän joulun pyhinä kaikkeen muuhun paitsi treenaamiseen ja liikuntaan. Esimerkiksi kuntosaleilla saa nostella rauhassa painoja, koska kävijämäärät laskevat perinteisesti juhlakauden aikana. Kaamos on kuntoilun puolesta hiljaisinta aikakautta.

Mikäli haluaa kuntoilla rauhassa ja ilman ruuhkaa, kannattaa kuntosalille suunnata jo joulukuun viimeisinä viikkoina. Ihmiset jatkavat treenaamista yleensä juhlapyhien jälkeen. Osa jaksaa harrastaa enemmän liikuntaa vasta talvesta selviydyttyään. Syitä on monia.

Selkie Swim -yhtiön perustaja Jeremy Laming kertoo Femail Firstille, että ihmiset saattavat keksiä tekosyitä kuntoilun välttämiseksi. Toki jokaisen on kuunneltava omaa jaksamista ja kehonsa hyvinvointia, mutta yleensä kuntoilulla on ainoastaan positiivinen vaikutus terveyteen ja energiatasoihin. Yleisimmät syyt ovat:

1. Ulkona on liian kylmä – kuntoile sisällä tai osta lämpökerrasto!2. Ulkona on liian pimeää – kuntoile sisällä tai osta otsalamppu!3. Aikataulu on liian kiireinen – harrasta enemmän hyötyliikuntaa!4. Elintavat ovat pielessä – motivoidu olemalla terve!5. Kuntosalilla on ruuhkaa – treenaa aikaisin aamulla tai kotona!