Naisen erikoinen addiktio – syö tupakantumppeja iltapalaksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Englantilainen nainen on jäänyt pahasti nikotiinikoukkuun. Sen lisäksi, että hän polttaa päivittäin 60–80 savuketta, on hän aloittanut myös tupakantumppien syömisen. Hän syö joka ilta noin kahdeksan tumppia.

Etelä-Yorkshiressä asuvalla 42-vuotiaalla Karen Kahenilla on harvinainen pica-syömishäiriö. Kahden lapsen äiti syö tupakantumppeja iltaisin televisiota katsoessaan. Sen lisäksi hän nauttii rouskutella liituja, joita hän mutustelee viikottain 250 gramman edestä.

– Oireyhtymä on todella nolo, enkä tiedä mikä sen on laukaissut. Kyse ei niinkään ole tupakantumppien tai liidun mausta, vaan nautin enemmän niiden tekstuurista ja rouskeesta, Kaheni kertoo Mirror-lehdelle.

Kyseessä on addiktio. Kaheni kertoo, että mikäli hän ei saa tyydytettyä tupakantumppien tai liitujen himoja, alkaa hänen suustaan valumaan kuolaa. Hän tiedostaa himonsa olevan epäterveellinen, mutta hän on liian häpeissään asiasta, jotta voisi mennä tapaamaan lääkäriä. Pica-syömishäiriö luokitellaan mielenterveysongelmaksi.