Tsunami vei rockyhtyeen kesken keikan – isku tallentui videolle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman pääuutiseksi on noussut Indonesiassa Jaavan ja Sumatran saaret erottavaan Sundansalmeen eilen illalla paikallista aikaa iskeytynyt noin kolmemetrinen tsunami, joka aiheutti laajaa tuhoa. Tsunamin syyksi epäillään vedenalaista Anak Krakatau -tulivuoren seinämän romahdusta.

Pelastustyöt jatkuvat ja tsunamin uhrien määrää on mahdotonta tietää tässä vaiheessa tarkasti. Kuolleita on tähän mennessä arviolta 250 ja loukkaantuneita yli 800. Kuolleiden määrä tullee kuitenkin vielä nousemaan merkittävästi, kun pelastustyöt ja raivaus etenevät. Kuolleiden määrää nosti se, että tappava aalto iski rannoille, joilla turistit viettivät joulujuhliaan.

Tanjung Lesungin kaupungin rannalla oli parhaillaan menossa rockyhtyeen konsertti, kun tsunami iski ranta-alueelle rakennettuun suureen telttaan vieden mennessään esiintymässä olleen Seventeen-yhtyeen ja joukon katsojia. Kuusi yhtyeen ja sen lähipiirin jäsentä pyyhkiytyi mereen. Tähän mennessä kaksi heistä on löydetty kuolleena. Neljä on yhä kateissa. Verkossa leviää parhaillaan video hetkestä, jolloin tsunami iski.