Salaliittoteoreetikot: Gatwickin lentoasema suljettiin UFO-havainnon vuoksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Lontoon lentoliikenne meni joulua ennen totaalisen sekaisin Gatwickin lentoasemalla tehdyn drone-havainnon vuoksi. Lentoaseman toiminta lamaantui kahden päivän ajaksi. Drone-pilotteja ei ole löydetty.

Viranomaiset tiedottivat lentoliikenteen loppuneen Gatwickin lentoaseman läheisyydessä tehtyjen drone-havaintojen vuoksi. Yhdistyneen kuningaskunnan toiseksi vilkkaimman lentoaseman sulkeminen aiheutti kaaoksen 20. joulukuuta juuri silloin, kun ihmiset olivat lähdössä joulun viettoon.

Viivästys vaikutti tuhanteen lentoon ja 140.000 matkustajan suunnitelmien muuttumiseen. Silti edelleenkään ei ole varmaa, oliko lentokentän läheisyydessä oikeasti radio-ohjattavia lennokkeja vai ei. Sen sijaan lentokentällä odottaneen Chris Waiten julkaisema video on lähtenyt leviämään netissä viraalina, koska sillä nähdään omituinen esine taivaalla.

Osa väittää kyseessä olevan ikkunasta loistava heijastus, toiset puolestaan sanovat havaintoa UFO-alukseksi. Tämä voisi salaliittoteoreetikkojen mukana selittää myös lentokentän kaksi päivää kestäneen käyttökiellon.