Kaikki suhteet eivät toimi – älä jää roikkumaan tylsään tyyppiin

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Asiantuntijoiden mukaan parisuhdetta voi parantaa panostamalla yhteiseen onneen ja rakkauteen. Arki tulee väistämättä vastaan jokaisessa liitossa, mutta hän lienee onnellisin, joka pystyy nauttimaan myös tavallisesta elämästä kumppaninsa kanssa. Suhteen ei silti tarvitse olla tylsä.

Tylsä parisuhde paranee rutiineja ravistelemalla. Monotoninen päivästä toiseen eläminen tarvitsee vaihtelua. Pariskuntien kannattaa lähteä seksilomalle vaikkapa naapurikaupunkiin. Toisinaan lounastreffit tai iltadrinkit voivat tuoda vaihtelua arkeen. Jokaisen tulisi kokeilla myös vapaapäivää kumppanin kanssa kotona siten, että kaikki ylimääräiset häiriötekijät poistetaan ja rakastavaiset keskittyvät vain toisiinsa.

Toisinaan parisuhde muuttuu tylsäksi siitä uupuvan hauskuuden vuoksi. Harrastukset, aktiviteetit tai vaikkapa yhteiset seikkailut voivat lähentää kumppanuksia ja saada iloa liittoon. Läheisyyden voimaa ei kannata väheksyä, sillä seksin on todistettavasti kerrottu olevan yleisempää suhteissa, joissa kumppanukset myös tekevät enemmän asioita yhdessä.

Kaikki tylsyys ei ole pahasta. Jokaisessa parisuhteessa tulee eteen kausia, jolloin elo on tasaista ja varmaa. Toisinaan kumppanin henkilökohtaiset ongelmat voivat heijastua myös parisuhteeseen, jolloin eheytyminen alkaa hyvinvoinnin parantamisesta. Terveessä parisuhteessa kestetään myös vastoinkäymisiä.

Suhde on kuitenkin tullut siinä vaiheessa auttamattomasti tiensä päähän, jos sen eteen on tehty kaikki voitava, eikä yhdessäolo tunnu enää houkuttelevalta. Elämä on liian lyhyt tyytymään vääränlaiseen rakkauteen ja negatiivisiin tuntemuksiin. Kuuntele intuitiotasi, Men’s Health kannustaa.